У Дніпрі запрацювали два додаткові автомобілі мобільної бригади соціально-психологічної допомоги

У Дніпрі при міському центрі соціальних служб працює мобільна бригада соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі. Оскільки у нинішні часи місто приймає багато переселенців з окупованих територій, а також з тих, де активні бойові дій, вирішено посилити таку мобільну бригаду. Про це повідомили у прес-службі Дніпровської міської ради.

У Дніпрі запрацювали два додаткові автомобілі мобільної бригади соціально-психологічної допомоги

За підтримки Фонду ООН в галузі народонаселення UNFPA у партнерстві з місцевими органами влади та виконавчими партнерами Благодійний фонд «Посмішка ЮА» центр отримав два додаткові нові авто для виїзду бригад у складі соціального робітника і психолога.

«Фонд у галузі народонаселення забезпечив Дніпро додатковими авто. Сьогодні вони вже курсують лівим і правим берегами міста, інформують населення щодо запобігання насильству, щоб люди розуміли, куди можна звернутися по допомогу, якщо вони постраждали від домашнього насильства, надати їм фахову допомогу. Загалом, виїжджаючи на факти домашнього насильства, мобільна бригада надає первинну психологічну консультацію. Для більш комплексної роботи постраждалих доставляємо або до денного центру для осіб, постраждалих від домашнього насильства, або до кризової кімнати нашого центру чи інших закладів департаменту соціальної політики», – розповіла директорка Дніпровського міського центру соціальних служб Анастасія Тищенко. 


За її словами, з початку воєнних дій на телефон довіри центру соціальних служб ( 056-767-18-41) надійшло понад 380 дзвінків, а на телефон мобільної бригади – 295 повідомлень щодо насильства. Усі звернення відпрацьовані. «Також при нашому центрі діє служба первинного психологічного консультування. Сюди також звертаються люди, які постраждали від насильства. З початку війни туди надійшло 215 звернень», – зазначила Анастасія Тищенко. 

Водночас психологиня мобільної бригади Анна Тартинських зазначила: «Такі додаткові бригади створені на підставі гуманітарної кризи внаслідок війни в країні. Надаємо відповідну психологічну допомогу як місцевим, так і переселенцям. На жаль, насилля з переміщенням людей нікуди не зникло, а набуло певних рис. Загалом, маючи авто, можемо виїжджати на виклики й у віддалені райони, до маломобільних груп населення. Словом, швидко реагувати і допомагати там, де потрібно». 

Виїжджає мобільна бригада і до закладів, центрів для переселенців. В одному з таких центрів мешкає і харків’янка Любов: «Вдячні Дніпру за прихисток, а також за ту психологічну підтримку, яку нам надають». 


Загалом мобільні бригади запрацювали у 12 містах України. 

Послуги мобільних бригад надаються завдяки фінансовій підтримці урядів Великої Британії, Канади та CERF (CentralEmergency Response Fund).

Контакти мобільної бригади в Дніпрі: 056-785-73-60, 050-730-08-89, 067-610-58-01.