У ДніпроОДА представників ветеранських організації зі всієї України навчають працювати ще ефективніше

Заступник очільника області Іван Начовний розповів, що у Дніпропетровській ОДА на триденний тренінг зібрали представників ветеранських організації зі всієї України. Вони обмінюються досвідом та навчаються працювати ще ефективніше. Про це повідомили у прес-службі Дніпропетровської ОДА.

У ДніпроОДА представників ветеранських організації зі всієї України навчають працювати ще ефективніше
«Зібралися, аби допомогти сформувати громадські організації-«особистості». Аби вони були спроможні втілити свої ідеї, проєкти. Ділимося й досвідом Дніпропетровщини. Бо маємо наймасштабніший ветеранський рух в Україні», – зазначив заступник голови облдержадміністрації Іван Начовний.

4 (1).jpg

Перший день тренінгу присвятили «життєвому циклу» громадських об’єднань. Говорили про те, як вони розвиваються, де знаходиться пік активності та як запобігти її зменшенню.

6.jpg

«Були психологічні практики, які допомагають протидіяти емоційному вигоранню. Бо це – головна проблема громадських активістів в усьому світі. Тому що така організація – це емоція, це «палає», – розповів учасник бойових дій, член ради ветеранів АТО при Київській міській держадміністрації Антон Колумбет.

Сьогодні, в другий день зустрічі, організували круглий стіл з представниками місцевої влади. Учасники обмінювалися досвідом. Завтра йтиметься про неконфліктну комунікацію та використання інструментів місцевої демократії.

Досвід Дніпропетровської ОДА прекрасний. Їхатиму додому з великими ідеями, які будемо втілювати у нашому регіоні, – поділився директор миколаївського Центру підтримки переселенців та ветеранів АТО Віктор Мойсеєв. – Та й загалом, комунікація з колегами – це вже колосальний плюс».

3 (1).jpg

Тренінг організувала ГО «Простір можливостей». Приєдналися, зокрема, представники ветеранських об’єднань з Києва, Краматорська, Маріуполя, Запоріжжя.