У ДніпроОДА відкрили виставку, присвячену розвитку демократії

У Дніпропетровській ОДА відкрили фотовиставку про розвиток демократії в Україні та світі. На двох десятках світлин – цитати відомих філософів, політиків, громадських діячів. Переглянути експозицію можна протягом тижня, повідомили у пресс-службі облдержадміністрації.



«Готуючи виставку, відійшли від офіціозу. Зробили акцент на ідеях, пов’язаних із демократією. На тому, як її виборювали протягом тисячоліть», – зазначив начальник управління з питань внутрішньої політики Дніпропетровської ОДА Ігор Куліковський.



На виставці – фото знакових для становлення демократії подій. Це падіння Берлінської стіни, відомий виступ американського проповідника Мартіна Лютера Кінга, Революція Гідності в Україні.



«Українська демократія нараховує багатостолітню історію. Віче за князівських часів, традиції Запорізької Січі показують, що український народ тяжіє до колегіального правління, – зазначив доктор політичних наук, професор Олексій Третяк. – Нині в Україні укріплюються демократичні практики. Виборці стають більш вимогливими».



За словами Олексія Третяка, виставка – це спроба показати «людський вимір» демократії. Адже на світлинах є цитати, які відображають зміст сучасної політичної системи. Це висловлювання Арістоталя та Платона, Черчилля та Рейгана.



«Приємно здивований виставкою. Сподобалося, що оцінка демократії дається різнобока, – сказав голова громадської ради при Дніпропетровській ОДА Віктор Кучинський. – Сьогодні суспільство розправляє плечі, підіймає голову. Люди розуміють, що все залежить від них – від їхньої позиції, волевиявлення».



Виставку в ОДА присвятили Міжнародному дню демократії. Його відзначають щороку 15 вересня.



«Цитати видатних людей надихають на подальший розвиток демократії. Зараз ми можемо самі обирати владу та змінювати її. Це велике досягнення», – поділився відвідувач виставки, член громадської ради при ОДА Геннадій Чикольба.



Експозицію можна переглянути до 22 вересня в холі Дніпропетровської ОДА за адресою: м. Дніпро, просп Поля,1.