Спецтема

У Дніпропетровській області – майже 805 тис доз вакцин від коронавірусу

Дніпропетровщина отримала 67,5 тис доз вакцини Moderna. Їх передають до всіх точок вакцинації та мобільних бригад області. Загалом в регіоні – майже 805 тис доз різних препаратів для щеплень від COVID-19. Про це стало відомо під час брифінгу в облдержадміністрації, повідомляє прес-служба.



«Зараз на коронавірус хворіють майже 39 тис мешканців області. З них майже 4 тис – лікуються в стаціонарі. Переважна більшість госпіталізованих не мають жодної дози вакцини. Наголошую: тільки щеплення дозволить сформувати колективний імунітет та нарешті зупинити пандемію», – підкреслив перший заступник голови Дніпропетровської ОДА Володимир Орлов. 



Препарат для щеплення мешканці регіону обирають самі. В наявності –препарати AstraZeneca, CoronaVac від Sinovac та Comirnaty від Pfizer/BioNTech. Відсьогодні центри та пункти масової вакцинації, мобільні бригади отримують вакцину Moderna. 

Щепитися можна в понад 30 центрах масової вакцинації, будь-якому з більш ніж 200  амбулаторних пунктів. Працюють і  120 мобільних бригад. Тимчасові пункти розгортають і у торгівельно-розважальних центрах, поштових відділеннях. 



Загалом в Дніпропетровській області зробили понад 1 млн 850 тис щеплень від COVID-19. Двома дозами вакцинувалися більш ніж 757 тис людей.