У Нікопольському районі реконструюють два дитсадки

На Дніпропетровщині реконструюють два дитсадки. У Чкаловому роботи на фініші. У просторих, світлих, барвистих приміщеннях ремонтники наносять останні штрихи. Триває модернізація дошкільного закладу в Павлопіллі. Про це розповів голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

«Для дошкільнят регіону створюємо «дитсадки мрії». Два такі заклади облаштовуємо в Нікопольському районі. На них давно чекають місцеві малюки та їхні батьки», – розповів Валентин Резніченко.

Чкалівський дитсадок «Берізка» давно чекав на новосілля. Адже має невеличке приміщення, розраховане всього на 2 групи малюків. Новий корпус почали зводити у 90-ті, але зупинилися «на півслові». За довгобуд ніхто не брався декілька десятиліть.

Все змінилося, коли дитсадок потрапив до програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». Нині реконструкція нового приміщення закладу вже на фініші.


«Завершили внутрішнє оздоблення. Зараз встановлюємо сантехніку, тестуємо нові комунікації. У групах стелимо лінолеум. На 1-му поверсі підлога з підігрівом. Там розмістять наймолодшу – ясельну групу», – розповів головний інженер підрядної організації Нікон Білокур.

Дитячі приміщення розфарбували. Роздягальні зробили яскравими. Ігрові – світлими, з кольоровими акцентами. Спальні оздобили у спокійних тонах.

Облаштували велику залу для проведення свят і спортивних занять. В іншому крилі – кімнату для творчості. Там малюки займатимуться малюванням, робитимуть саморобки.

«У нас буде 4 групи. Загалом зможемо прийняти 80 малюків. Зараз у селі велика черга до дитсадка. Після новосілля зможемо задовольнити всі потреби», – сказала директорка закладу Тетяна Шевченко.

«В мене маленький онук. Чекаємо із нетерпінням, коли він нарешті зможе відвідувати такий гарний та сучасний садочок», – поділилася мешканка Чкалового Анна Сторожук.

На подвір’ї дитсадка підрядники посіяли газон, посадили берези, ялівець, ялини. Облаштували ігрові майданчики з альтанками та гойдалками.

У дитсадку облаштували і харчоблок із їдальнею. А ще – приміщення для зберігання продуктів, пральню.