Відомі дніпровські спортсмени та тренери долучилися до Донорського Дня спонтанного прояву доброти у Biopharma Plasma Дніпро (ФОТОРЕПОРТАЖ)

У середу, 17 лютого, за партнерської участі БФ «Відчайдушні серця» та спортивної спільноти Дніпра в плазмацентрі Біофарма Плазма Дніпро відбувся Донорський День спонтанного прояву доброти, приурочений до однойменного міжнародного свята.

Відомі дніпровські спортсмени та тренери долучилися до Донорського Дня спонтанного прояву доброти у Biopharma Plasma Дніпро (ФОТОРЕПОРТАЖ)
Більшість донорів-спортсменів вперше здавали плазму і поділилися своїми враженнями про донацію.

602d30444e802.jpg

Рекордсменка світу зі стрибків у висоту серед юніорів і найкращий юний стрибун у висоту в світі Ярослава Магучіх повідомила, що сьогодні підтримує донорів і закликала інших до доброї справи.

602d309993e96.jpg

«Круто, що є такі центри, як Біофарма Плазма Дніпро, які допомагають онкохворим дітям. Дуже хочу, щоб люди приходили, здавали кров і допомагали дітямНа жаль, сьогодні я не можу здавати плазму за медичними показаннями, так як професійним спортсменам маніпуляції з кров'ю заборонені. Проте закликаю тих, хто має таку можливість, здавати плазму», - повідомила вона.

602d3100677fb.jpg

Керівник клубу DneprRun Анатолій Курячий був донором лише один раз, проте і надалі збирається продовжувати цю справу.

602d3114aec32.jpg

«Донорство - дуже важлива справа. Плазма і препарати з неї потрібні кожен день кожній лікарні для того, аби рятувати життя. Я не можу сказати, що є активним донором, але планую надалі, завдяки організаторам даного заходуздавати плазму. Я не знаю, кому допоможе моя плазма, і вважаю це правильним. Адже допомога може знадобитися кожному з нас», - зазначив чоловік.

602d312721f46.jpg

Представники бігового клубу My club – пара Аліна та Іван - прийшли здавати плазму для онкохворих діток разом. «Були перший раз, дуже сподобалося, вважаємо, що це потрібно робити, якщо дозволяє здоров'я. Будемо приходити ще», - повідомили вони.

602d3132c8d39.jpg

«Виявилося не страшно і не боляче», - зазначив тренер бігового клубу My club Віталій Коваленко, який теж брав участь у Дні спонтанного прояву доброти.

602d3150ae612.jpg

Євгенія Андрійчук, інструктор Дніпровської Федерації Айкікай Айкідо, вважає, що якщо кожна людина зміниться всередині, то й світ навколо стане іншим. Про акцію дівчина дізналася випадково від своєї доброї знайомої. «Дай Бог, щоб моя плазма дійсно допомогла тому, хто цього потребує», - сказала вона. 

602d3160741a0.jpg

Представник руху Street Workout Олег Ткаченко повідомив, що донором є давно, але в Біофармі – вперше. «Багато членів нашої команди вже відгукнулися і будуть здавати плазму. Хочеш допомагати – то бери й роби. Час твого життя - це чиєсь врятоване життя», - закликав чоловік.

602d224151b54.jpg

Представник благодійного фонду «Відчайдушні серця» Ілона Філімонова розповіла про важливість донорства і про те, що препарати, виготовлені з плазми людини, допомагають врятувати життя недоношеним малюкам і дітям з онкологічними захворюваннями.

 «Якщо 300 донорів на місяць будуть приходити і здавати плазму на благодійність, то ми зможемо повністю забезпечити потреби двох вкрай важливих відділень - Онкогематологічного центру Дніпропетровської обласної дитячої клінічної лікарні та Дніпропетровського обласного перинатального центру. Ліки на основі плазми дуже необхідні, тому що полегшують стан хворих діток. Наприклад, в перинатальному центрі народжується недоношена дитина - вона не має імунітету. А препарат «Біовен», виготовлений на основі плазми, дає дитині можливість отримати цей імунітет. Альбумін та імуноглобулін, що виготовляються з плазми дуже важливі для онкохворих дітей, так як допомагають їм відновлюватися після хіміо та променевої терапії», - сказала вона.

Ілона Філімонова зазначила, що в донорстві є потреба завжди, так як десятки хворих дітей потребують постійного лікування.

«Сьогодні відгукнулося багато спортсменів і ми сподіваємося, що вони стануть кадровими донорами. Я сама буду сьогодні вже не вперше здавати плазму і закликаю всіх небайдужих людей ставати донорами плазми. Кожен дасть те, що він може. Це легко, просто і корисно», - зазначила вона.

602d31ad2da3e.jpg

Довідка:

Biopharma Plasma Дніпро входить в мережу найсучасніших сертифікованих плазмацентрів України компанії Biopharma Plasma, які займаються заготівлею та переробкою плазми донорів (рідкої частини крові без її клітин, які повертаються під час донації донору).

В плазмацентрі плазма збирається на сучасних апаратах плазмаферезу з застосуванням одноразових систем та піддається шоковому заморожуванню, після чого транспортується для переробки на завод Biopharma Plasma.

Кожен, хто має бажання робити добрі справи, стати донором плазми та постійно безкоштовно контролювати стан свого здоров’я, на вас чекають: 

в Biopharma Plasma Дніпро

м. Дніпро, пр. Богдана Хмельницького, 17

ПН-СБ – 08:00-16:00, 

колл-центр: 080-060-00-03; 067-155-48-28