Як розвивати громади та на чому робити акцент: в облраді відбувся черговий семінар-практикум для ТГ

Дніпропетровське регіональне інвестиційне агентство (DIA) продовжує серію семінарів-практикумів для громад новостворених районів Дніпропетровської області. Навчання вже пройшли представники із 9 ТГ регіону. До другого семінару долучились представники громад Новомосковського та Павлоградського районів. Про це повідомили в прес-службі Дніпропетровської обласної ради.

Як розвивати громади та на чому робити акцент: в облраді відбувся черговий семінар-практикум для ТГ
«Це найменші райони області за кількістю населення та площею, але не за своєю значущістю. Тут зареєстровано понад 6 тис. суб’єктів господарської діяльності, які забезпечують 3,4% від загального обсягу реалізованої продукції області у Павлоградському районі та 1,7% – у Новомосковському районі, – пояснила директорка DIA Валентина Затишняк. — Основне, що необхідно зробити на шляху до впровадження преференцій, — зрозуміти, якими ресурсами та інструментами володіє громада і як їх використання допоможе залучити або підтримати діючих інвесторів громади, а саме іноземні компанії та місцевий бізнес».
2.jpg

Під час семінару представники громад дізнались як фокусуватися на глобальних цілях та діяти локально, як залучати стратегічно важливих для ТГ інвесторів, підтримувати високий рівень конкурентоспроможності економіки громади, навчились користуватись відкритими даними. Присутні також обмінювались досвідом та успішними історіями запровадження місцевих преференцій, обговорювали інструменти щодо стратегічного планування та контролю за сплатою податків та зборів.
1.jpg

Анонс подальших семінарів-практикумів буде опублікований на сайті.
Темы: