Дніпропетровщина визначилась зі спортсменами, які братимуть участь в Олімпійських іграх

Олімпійську першість цьогоріч спортсмени виборюватимуть в столиці Японії — Токіо. Дніпропетровщина вже представила кандидатів, які візьмуть участь у змаганнях.Про це повідомили в прес-службі Дніпроптеровської обласної ради.

Станом на 10 червня, олімпійські ліцензії отримали:
Денис Кесіль.jpeg
Денис Кесіль (плавання)

Марія Улітіна.jpg
Марія Улітіна (бадмінтон)

Ярослава Магучіх.jpg
Ярослава Магучіх (легка атлетика)

Анна Рижикова.png
 Анна Рижикова (легка атлетика)

Михайло Кохан.jpg
Михайло Кохан (легка атлетика)

Богдан Нікішин.jpg
Богдан Нікішин (фехтування).

Уточнений перелік кандидатів буде оголошений на початку липня. Його доповнять плавці, тенісисти та легкоатлети області.

«Пишаймося нашими спортсменами й спортсменками, які представлятимуть країну й регіон на світовій арені! Вони вже досягли чималих висот і зараз є чудовим прикладом для наслідування. На мотивацію наших спортсменів, які беруть участь в Олімпійських та Паралімпійських іграх цьогоріч в обласному бюджеті було закладено 3 млн грн. Також ми активно розбудовуємо спортивну інфраструктуру регіону. На ремонти, будівництва та реконструкції спортмайданчиків закладено близько 400 млн гривень. На зведення стадіонів, спортивних закладів та спорт. комплексів залучені й кошти держбюджету, зокрема, згідно з Президентською програмою «Велике будівництво». Серед найочікуваніших проєктів — реконструкція спортивного комплексу «Металург» у Кривому Розі, будівництво спортивно-оздоровчого комплексу на території парку Перемоги в м. Нікополь, плавальний басейн в смт. Слобожанське, реконструкція універсального видовищно-спортивного палацу «Метеор» у Дніпрі», — розповів голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Змагання за звання Олімпійських чемпіонів 2020 почнуться 23 липня 2021 року й триватимуть по 8 серпня. Нагадаємо, літні Олімпійські ігри були відкладені на рік у зв’язку із пандемією.
Темы: