У Дніпрі завершився фестиваль аматорських дитячих та молодіжних колективів «Імпреза над Дніпром» (ВІДЕО)

У Дніпрі 28-31 травня відбувся перший Всеукраїнський відкритий фестиваль театрального мистецтва аматорських дитячих і молодіжних колективів «Імпреза над Дніпром», присвячений 30-й річниці Незалежності України та Міжнародного дня захисту дітей. Фестиваль проводився на сцені Дніпровського академічного театру Драми і комедії. Про це журналісту стало відомо на закриття дитячого театрального фестивалю.

У Дніпрі завершився фестиваль аматорських дитячих та молодіжних колективів «Імпреза над Дніпром» (ВІДЕО)

Голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук відзначив, що це перший фестиваль, який проводиться в Україні: «Унікальність його в тому, що на професійній сцені більше чотирьохсот дітей, які беруть участь в тринадцяти спектаклях, які пройшли з 28 по 31 травня».



Директор і художній керівник Дніпровського академічного театру Драми і комедії Сергій Мазаний розповів, що близько 400-т учасників прибули в Дніпропетровський регіон на фестиваль: «Було представлено 13 конкурсних вистав і ще три поза конкурсом. До нас приїхало одинадцять колективів із Харкова, Запоріжжя, Києва і цих регіонів. Наше завдання на фестивалі було підтримати дітей. Журі намагалося, щоб кожен колектив, який став гостем фестивалю отримав свій диплом і номінацію або нагороду. Всі діти дуже старалися і показали високий рівень. Сьогодні в рамках закриття відбудеться моновистава, де одна дитина, один актор буде грати виставу. Нам буде дуже цікаво на це подивитися. Після цього відбудеться церемонія нагородження. Ми отримали велику підтримку Дніпропетровської обласної ради, в питаннях організації, реклами і фінансів. Також була надана допомога по лінії соціальних служб, тому в фестивалі змогли взяти участь діти-інваліди, діти військовослужбовців та сімей АТО».

Читайте також:«Бажаю, щоб кожен учасник фестивалю «Імпреза над Дніпром» зміг запалити зірку свого таланту, яка поведе його в акторське майбутнє», - Лукашук
Темы: