Виступи експертів та віртуальна мандрівка книжковими столицями: на Дніпропетровщині відзначили Всесвітній день книги

У Дніпропетровській обласній бібліотеці – творча зустріч. Її організували до Всесвітнього дня книги та авторського права. У програмі – виступи експертів, обговорення та навіть віртуальна подорож світовими столицями книги. Про це повідомляє прес-служба ДніпроОВА.


«Із початку війни працівники бібліотек області згуртувалися. Тримаємо інформаційний фронт. Долучилися до створення електронної бібліотеки України «Хроніка війни». Працюємо з переселенцями. Проводимо тематичні зустрічі та популяризуємо українську книгу», - сказала директорка Дніпропетровської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Первоучителів слов’янських Кирила та Мефодія Надія Тітова.


Учасники зустрічі говорили про історію свята та роль книги в житті людини. А ще здійснили віртуальну мандрівку світовими столицями книги. З 2001-го таке «звання» присвоюють містам, які найбільше сприяють книговидавництву.


«У бібліотекарів до книги завжди шанобливе ставлення. Але зараз відчуваємо ще більший трепет. Книга – цінний скарб, який маємо зберегти. Вона не просто передає інформацію, а й вчить думати та аналізувати», – сказала учасниця заходу, вчений секретар бібліотеки Юлія Зюлева.


Приділили увагу й питанню авторського права. Окремо зупинились на тих законах, які захищають інтелектуальну власність в Україні.


«Письменники добре знають процедуру, за якою за ними визнається авторське право. В Україні мені не відомі випадки, коли б автори судилися за його порушення, – розповів юрист Олексій Погребняк. – Але є випадки, коли авторське право порушують видавничі компанії».


День книги та авторського права у світі відзначають з 1996-го року.