Дніпропетровщина очолила всеукраїнський рейтинг виробників сільського господарства

Голова постійної комісії обласної ради з питань агропромислового комплексу та соціального розвитку села Тамара Скорук розповіла, на якій позиції знаходиться Дніпропетровщина на всеукраїнській аграрній арені.

Дніпропетровщина очолила всеукраїнський рейтинг виробників сільського господарства
«За даними рейтингу Директорату агропромислового розвитку та Державної служби статистики України, Дніпропетровщина — серед лідерів-виробників продукції сільського господарства у січні-лютому 2021 року. Перше місце у всеукраїнському рейтингу регіон отримав за найвищий індекс сільськогосподарської продукції. Він склав 113%. На другому місці в рейтингу — Тернопільщина (112.5%), третьому — Хмельниччина (103.7%), четвертому — Львівщина. П’ятірку лідерів замикає Закарпатська область із показником 99.7%. За результатами того ж рейтингу Дніпропетровщина також увійшла у ТОП-5 регіонів із найвищою часткою області в загальному обсязі виробництва продукції сільського господарства», - розповіла вона.

Тамара Скорук: сільськогосподарська продукція, що найбільше користується попитом як серед експортерів, так і серед імпортерів - це жири та масла рослинного та тваринного походження.

Читайте також: «Якщо погодні умови і надалі будуть сприятливими - Україна отримає один з найкращих врожаїв», - фермер

«У 2020 році Дніпропетровська область експортувала сільськогосподарської продукції на суму 367,6 млн доларів (2,1% від всеукраїнського показника), з яких 73% складає експорт жирів та олії тваринного походження (266,4 млн доларів), продукти рослинного походження склали 17% від загального обсягу с/г продукції, продукти рослинного походження - майже 10%. Регіон найбільше всього експортував зернові культури - на 44,7 млн доларів, м’ясо та їстівні субпродукти - на 22,2 млн доларів, а також насіння та плоди олійних культур - на 9,2 млн доларів. Експорт сільськогосподарської продукції складає 5% від загального експорту області та експортується у майже 100 країн світу: Італію, Індонезію, Францію, Єгипет, Білорусь, Туреччину, Китай та інші країни», - говорить Тамара Скорук.
Темы: