Дніпропетровськгаз закликає не чіпати крани та засувки на стояку газу біля осель під час повітряної тривоги

АТ «Дніпропетровськгаз» звертається до мешканців Дніпропетровської області та просить не перекривати крани та засувки газу на стояку біля будинків та під’їздів під час сигналу «Повітряна тривога». Оскільки робити це небезпечно, йдеться у повідомленні прес-служби компанії.

IMG_20220303_181407_374.png
«Варто розуміти, що у більшості будинків знаходяться старі запірні пристрої. А відкриття крана на стояку, має здійснюватися фахівцями тільки після перевірки приладів газу кожної квартири. Такі дії дозволяють визначити, чи закриті крани на газових приладах. Мешканці за відсутності газу, можуть залишити кран відкритим, а прилад ввімкненим. Якщо хтось зі споживачів блакитного палива забув вимкнути вдома газові прилади, при відновленні газопостачання є ймовірність виникнення пожежі, вибуху, або летальних випадків від отруєння чадним газом!

Звертаємо увагу, що під час повітряної тривоги (сирени), якщо ви знаходитеся у помешканні необхідно вчинити профілактичні заходи: закрити вікна, вимкнути всі електричні та нагрівальні прилади, перекрити газ у вашій квартирі або приватному будинку (перекрити кран, розташований над газовим лічильником), загасити печі, вимкнути світло (автоматичну коробку, рубильник тощо).

Ми просимо споживачів блакитного палива бути обережними та дотримуватись правил безпеки, якщо ви відчули запах газу у помешканні, біля під’їзду, на вулиці телефонуйте відразу за номером 104. Крім того, у разі виявлення підозрілих предметів, міток/маячків ворога, будь-яких невідомих позначок на газопроводах, ГРП та ШРП (жовті шафи) або поруч із ними негайно повідомляйте за телефонами 102 або 104!

У сусідніх регіонах вже були помічені випадки незаконного проникнення в газорегуляторний пункт (ГРП) невідомими особами. Мотиви таких вчинків невідомі. Дніпропетровськгаз нагадує мешканцям області, що такі дії категорично заборонені, оскільки це небезпечно для життя. Будь-які роботи у ГРП/ШГРП мають право виконувати тільки працівники газової компанії, які одягнені у спецодяг, пересуваються на брендованих автомобілях та мають відповідні посвідчення працівників. У першу чергу, це питання безпеки громадян.
Дніпропетровськгаз просить усіх бути пильними та обережними при користуванні газом. Наша компанія кожного дня працює в посиленому режимі, аби ви отримувати безперебійні послуги з газопостачання.
Разом ми переможемо! Слава Україні!» – йдеться у повідомленні.