Фахове свято працівників природно-заповідної справи: привітання першого заступника голови облради, екологічні ініціативи та надбання регіону

Майже 100 тис. га охоплює природно-заповідний фонд Дніпропетровщини. Це — приблизно 3% всієї території регіону. У природно-заповідному фонді розміщується 180 об’єктів, з яких 32 – загальнодержавного значення та 147 – місцевого. Аби віддячити працівникам, які опікуються цими територіями, відстежують браконьєрів, захищаючи червонокнижну фауну і флору, було запроваджено свято — День працівника природно-заповідної справи, яке відзначати щорічно 7 липня Про це повідомили в прес-службі Дніпровської обласної ради.

Фахове свято працівників природно-заповідної справи: привітання першого заступника голови облради, екологічні ініціативи та надбання регіону
«Це свято небайдужих людей, які прагнуть зберегти природу, її неповторність та різноманіття. Завдяки вашій наполегливій праці, досвіду та ініціативності розвиток природно-заповідного фонду Дніпропетровщини забезпечений стовідсотково. Ваше шанобливе ставлення до природи є ознакою цивілізованого та прогресивного суспільства, що дбає про майбутнє. Нехай щоденне спілкування з природою та турбота про неї приносить вам тільки задоволення та радість, надихає на нові звершення та творчі успіхи», — привітав причетних до свята перший заступник голови Дніпропетровської обласної ради Геннадій Гуфман.

11.jpg

Наразі в області діє Дніпровсько-Орільський природний заповідник та дендрологічний парк, три ботанічні сади, 5 регіональних ландшафтних парків, 25 заказників загальнодержавного значення та 81 місцевого. Зареєстровано 53 пам’ятки природи, три заповідних урочища й 8 парків-пам’яток садово-паркового мистецтва.

12.jpg

«Задля збереження біотичного різноманіття, в області триває робота зі створення нових та розширення існуючих територій, об’єктів природно-заповідного фонду. Дніпропетровщина активно долучається до екологічних ініціатив, які запроваджують світова спільнота. Так, наприклад, регіон цьогоріч взяв участь в акції «Озеленення планети» й на базі Дніпропетровських лісництв було засаджено 23 гектари лісових культур. Це понад 120 тисяч сіянців білої акації, черешчатого дубу та сосни звичайної, — розповів Геннадій Гуфман. — Також цьогоріч буде відновлено 358 гектарів лісу. Для цього використають майже 2 мільйони сіянців і саджанців».

13.jpg
Темы: