Мільярд дерев за 10 років: Президент дав старт новій екологічній програмі

В Україні розгорнуто проєкт «Зелена країна». Відповідний указ про старт програми підписав Президент Володимир Зеленський під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Екологія». За словами очільника держави, це не політична акція, а ініціатива, спрямована на збереження екологічного різноманіття країни, яка має на меті створити екологічно безпечні та комфортні умови для життя населення держави. Про це повідомили в прес-службі Дніпропетровської обласної ради.

Мільярд дерев за 10 років: Президент дав старт новій екологічній програмі

«Лісова галузь країни не зазнавала змін впродовж 50 років. Ми почали перетворення, які змінять систему управління лісами, запровадять кращі європейські практики та зроблять цю галузь максимально відкритою. Ми вводимо нові правила продажу деревини, які ліквідують «сірий ринок», — зазначив Володимир Зеленський.

За 10 років програми «Зелена країна» планується збільшити площу українських лісів на 1 млн га. За найближчі 3 роки висадять 1 млрд дерев.

«Дніпропетровщина активно долучається до екологічних ініціатив, які запроваджують Президент та уряд. А також до тих, що пропонує світова спільнота. Так, регіон цьогоріч взяв участь у акції «Озеленення планети» й на базі Дніпропетровських лісництв було засаджено 23 гектари лісових культур. Це понад 120 тисяч сіянців білої акації, черешчатого дубу та сосни звичайної. Для лісовідновлення та лісорозведення у поточному році використають майже 2 мільйони сіянців і саджанців», — прокоментував голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Очільник облради також додав, що цьогоріч буде відновлено 358,1 гектарів лісу. З них 134,5 гектари — лісовідновлення і 223.6 гектарів — непридатні для ведення сільськогосподарського виробництва землі, їх заліснять державні підприємства.
Темы: