На вимогу постачальника ДП "Евода Трейд" КП "Луцькводоканал» буде знеструмлено ДП «Дніпро-Західний Донбас»

30 серпня за заявкою постачальника ДП "Евода Трейд" КП "Луцькводоканал" буде обмежено електропостачання державного підприємства «Дніпро-Західний Донбас». Постачальник називає причиною відключення порушення п. 7.5.2 Правил роздрібного ринку електричної енергії – наявність заборгованості за спожиту електроенергію.

На вимогу постачальника ДП "Евода Трейд" КП "Луцькводоканал» буде знеструмлено ДП «Дніпро-Західний Донбас»
Оператор системи розподілу зобов’язаний виконати заявку постачальника на відключення споживача згідно Закону України «Про ринок електричної енергії» та Кодексу систем розподілу. Це є таким же обов’язком оператора системи розподілу, як і подача електроенергії та обслуговування ліній електропередачі.  Невиконання цього Закону тягне за собою адміністративну відповідальність з боку оператора системи розподілу.

ДТЕК Дніпровські електромережі спрямував споживачу повідомлення про заплановане обмеження електроенергії за заявкою постачальника електроенергії 18.08.2021 – не менше ніж за 5 робочих днів, як передбачає Кодекс систем розподілу.

Обмеження подачі електроенергії до електроустановок підприємства ставить під загрозу стабільне водопостачання у чотирьох містах області – Павлограді, Синельниковому, Першотравенську, Тернівці  та десятках сусідніх населених пунктів.

Відновлення електропостачання буде можливе після врегулювання відносин ДП «Дніпро-Західний Донбас» з постачальником електроенергії ДП "Евода Трейд" КП "Луцькводоканал" та після отримання ДТЕК Дніпровські електромережі відповідної заявки на відновлення подачі електроенергії споживачу.

ДТЕК Дніпровські електромережі висловлює занепокоєння ситуацією, що склалася та закликає ДП «Дніпро-Західний Донбас» влагодити проблеми з постачальником для уникнення відключення електропостачання.