Щоб стати поліцейським офіцером громади треба пройти ряд випробувань

Сьогодні, 2 липня, у ГУ НП в Дніпропетровській області відбулися урочистості з нагоди святкування шостої річниці від дня створення Національної поліції України. Про це стало відомо на місці події.

 Щоб стати поліцейським офіцером громади треба пройти ряд випробувань
У заході взяли участь керівництво та особовий склад обласної поліції, керівники обласної влади та правоохоронних відомств, в рамках якої голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук відзначивкращих співробітників відомства. 

Original-16.jpg

Начальник сектору взаємодії з громадами управління привинтивної діяльності Головного управління Національної поліції Дніпропетровської області, старший лейтенант поліції Дарина Пулич на службі з 2015 року.

«Щойно була відкрита реформа Дніпропетровської області, я вступила до лав патрульної поліції і крок за кроком прийшла до роботи в управлінні привинтивної діяльності. На сьогоднішній день очолюю проект «Поліцейський офіцер громади». За шість років можливо було побудувати велику потужну реформу, але я щоденно бачу як мої підлеглі, які працюють з населенням роблять правильну і добру справу. Тому, особисто я бачу зміни. Але на превеликий жаль вони не такі швидкі як нам би хотілося. Щиро вітаю своїх колег зі святом, з шостою річницею Національної поліції України», - сказала Дарина Пулич.
IMG_9585.JPG

Наразі Дарина вже другий рік очолює проект «Поліцейський офіцер громади». На сьогоднішній день він налічує 73 поліцейських громад, які обслуговують 46 громад Дніпропетровщини.

«Цей проект – це нова реформа Національної поліції. Дніпропетровська область стала першою в Україні, яка запустила пілотний проект. Ми успішно його проваджуємо. Зовсім недавно випустився 21 випускник по цьому проекту. Цей проект цінний тим, що поліцейський забезпечує правопорядок на території своєї громади в якій він живе і працює. Він 24 години сім діб доступний для свої мешканців. При цьому він забезпечений усім необхідним для роботи. У кожного є свій транспортний засіб, поліцейська станція і ми звільнили поліцейських від непритаманних для них функцій: конвоювання, добове чергування та охорона адміністративних будівель. Зараз поліцейські повністю віддані своїй громаді. Постійно перебувають на території та забезпечують там правопорядок», - зазначила Дарина Пулич.

Читайте також: «У Дніпропетровської обласної ради налагоджена співпраця із поліцією»: Микола Лукашук відзначив важку роботу поліцейських

Original-32.jpg

Також вона додала, що обов’язковою вимогою перед кандидатом на посаду є те, що він має бути представником поліцїі. Для того щоб стати поліцейським громади, потрібно пройти серозний відбір.  Починається все з подання анкети для участі. Далі етапи конкурсу , тестування та співбесіда. Одним із складних є проходження поліграфічного дослідження. Після цього вони відправляються на навчання до Харківського національного університету внутрішніх справ. Там вони два с половиною місяці проходять відповідне навчання. Кожен предмет викладається двома викладачами – практиком та теоретиком. Максимум практичних занять: контр водіння, тактика, поводження зі зброєю, протидія домашньому насильству. Все те, з чим може стикнутися під час виконання своїх службових обов’язків поліцейський.
 
Темы: