Це гарна подія не тільки для громади, а і для усієї країни: Микола Лукашук про відкриття Малого групового будинку на Дніпропетровщині

1 червня на Дніпропетровщині відкрили КЗ Малий груповий будинок «Фортеця добра» Петриківської селищної ради. Про це журналісту стало відомо на відкритті.



Малий груповий будиночок — це заклад соціального захисту, що призначений для тривалого перебування у ньому дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, в тому числі дітей з інвалідністю, та осіб з їх числа в умовах, наближених до сімейних. Наразі, у Дніпропетровській області без батьківського піклування живе 8557 дітей і з них 2100 сиріт.



На відкритті закладу голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук привітав дітей солодощами та зазначив, що це гарна подія не тільки для громади, а і для усієї країни.

«Чудово, що саме сьогодні, у день захисту дітей ми відкриваємо такий будиночок. У 2018 році Кабінетом Міністрів була прийнята програма про ці будинки та запланована побудова чотирнадцяти таких об'єктів. Дніпропетровська область обрана у рамках пілотного проєкту і вже за планом будується шість таких будинків. Один вже є в Солоному», - розповів Микола Лукашук.



Також голова Дніпропетровської обласної ради додав, що подібні будиночки незабаром відкриють у селі Раївка Синельниківського району, Богданівці, Кам’янському та Покрові. В Солоному малий груповий будинок працює вже півроку. На проєктні будівельні роботи та зведення МГБ у 2021 році в обласному бюджеті предбачено 2 380 000 грн.


Різниця таких будинків для дітей у тому, що вони живуть як у себе дома. У кожної дитини є окрема кімната. В забезпечені усім необхідним допомагає і депутатський корпус, який взяв на піклування цей будинок. Зокрема вже придбанні різноманітні приладдя та одяг.
Темы: