У 2021-му на Дніпропетровщині утворилося 14 патронатних сімей

Нині на Дніпропетровщині – 18 патронатних родин. Із них 14 утворилися минулого року. У таких «тимчасових» сім’ях допомагають сиротам і дітям, які опинилися у складних життєвих обставинах. Про це повідомили у Дніпропетровській ОДА.

У 2021-му на Дніпропетровщині утворилося 14 патронатних сімей
«Патронатна сім’я – одна з форм допомоги дитині, яка опинилася у складних життєвих обставинах. Вона дає можливість виховуватися в атмосфері родинного тепла і затишку. Це значно краще, ніж перебувати в інтернаті чи притулку», – сказали у службі у справах дітей Дніпропетровської ОДА.

У 2021-му в області з’явилося 14 нових патронатних родин. У містах Дніпро, Покров, Синельникове. А ще у Царичанській, Солонянській, Грушівській, Магдалинівській, Личківській, Троїцькій, Васильківській, Божедарівській, Гречаноподівській громадах. 

«Загалом на Дніпропетровщині 18 таких тимчасових сімей. Там під патронатом – 27 дітей. За ними доглядають нові вихователі. На декілька місяців вони і за батьків, і за педагогів, і за друзів», – розповіли у службі у справах дітей. 

Зазвичай дитина перебуває під патронатом до 3-х місяців. Після її повертають до рідної сім’ї або підшукують нову.

Стати патронатним вихователем може будь-який мешканець області, старший за 18 років. Єдина умова – разом із ним має проживати повнолітня людина, яка готова допомагати з дитиною. 

Для оформлення патронату необхідно звернутися до служби у справах дітей за місцем проживання та пройти навчання. Вихователь отримує за свою роботу від держави зарплату та кошти на виховання дитини.