Велика екскурсійна програма та знайомство із творчістю міста: до Дніпра завітали гості з Коломиї

10 вересня до Дніпра завітала делегація з Коломиї. Познайомитися з містом приїхав танцювальний колектив і переможці Всеукраїнської дитячої військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Загалом 30 дітей у супроводі представників Коломийської міської ради. Такий ознайомчий візит було організовано з ініціативи міського голови Бориса Філатова. Про це повідомляє прес-служба Дніпровської міської ради.

IMG_6648-min.JPG
«Це дружній візит у відповідь, адже раніше джури з Дніпра їздили до Коломиї та знайомилися з карпатським колоритом. Головна мета таких заходів показати дітям різні міста України, донести, що захід та схід держави єдині. Щоб діти могли бачити, відчувати, куштувати, тобто знайомитися із різними аспектами нашої спільної культури», – сказала директорка департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання ДМР Дар’я Біла.
IMG_6621-min.JPG
 Гостей з Коломиї зустрічали у міській флотилії: для них влаштували концертну програму, розважальні майстер-класи, частування національними стравами. Цікавинкою прийому стала річкова прогулянка та катання на байдарках.

«Після зустрічі міських голів Дніпра та Коломиї було озвучено домовленість, що діти мають знайомитися з Україною, і дружні візити повинні стати регулярними. Ми вдячні міській владі за гостинність. Нас дуже вразило, як у Дніпрі влаштовано патріотичне виховання молодого покоління. Сподіваюсь, що молодь Коломиї після таких візитів стимулюватиме нашу місцеву владу на такий активний розвиток патріотичного виховання у шкільних та позашкільних закладах», – прокоментував заступник міського голови Коломиї Володимир Мельничук.
IMG_6626-min.JPG
Анастасія Дмитрук приїхала у складі делегації. Дівчина каже, що вперше у Дніпрі і місто її дуже вразило.
  
«Дніпро дуже велике і гарне місто, воно вражає. Незабутньою стала прогулянка річкою. Та найприємніше – це гостинність та доброзичливе ставлення людей, які нас зустріли та роблять усе можливе, аби наше перебування тут було незабутнім», – поділилася враженнями Анастасія.
IMG_6630-min.JPG
Для делегації з Коломиї проведуть екскурсії до музею АТО, «Музею історії Дніпра», а також Бібліотеки імені Джона Маккейна. А ще гості долучаться до святкування Дня міста.

11 вересня о 16:30 на площі Героїв Майдану учасники колективу «Дивограй» з Коломиї виконуватимуть народні танці та залучать дніпрян до вивчення рухів традиційного танцю гуцулів «Коломийка».
IMG_6553.JPG