З початку місяця понад мільйон українців оформили е-лікарняні

З 1 жовтня Україна повністю перейшла на електронні лікарняні. За два тижні лікарі в закладах охорони здоров’я сформували понад 1,7 млн електронних медичних висновків про тимчасову непрацездатність. І понад 1,1 млн електронних листків непрацездатності було видано на їхній основі. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передає прес-служба.

Із них роботодавцями було передано до Фонду соціального страхування України на оплату 164 тисячі листків непрацездатності, на суму 267,5 млн гривень.

«Електронні лікарняні — один із найважливіших кроків впровадження режиму без паперів у сфері охорони здоров’я. Реформувати їх намагалися майже 10 років. І цифра у понад мільйон е-лікарняних за два тижні — підтвердження того, наскільки ця послуга була необхідна українцям впродовж останніх років. Цифровізація допомагає зменшити навантаження на лікарів та спростити отримання страхових виплат. До того ж це спрощення життя для пацієнтів, адже тепер не потрібно йти у лікарню після одужання, щоб закрити лікарняний», — зазначив Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.