«Жінки за мир» - це особлива організація. Велика честь бути серед такої спільноти, - Ганна Кондракова

Нагадаємо, у Києві відбувся спільний форум «Жінки за мир», в якому взяла участь і делегація з Дніпропетровської області. Говорили про жіноче лідерство та вплив жінок на прийняття важливих рішень, про державну політику, благодійність і соціально-гуманітарний розвиток. Про це повідомляє прес-служба Дніпропетровської області партійної організації «ОППОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ».

В Дніпропетровській області жінки Дніпра, Кам'янського, Новомосковська, Павлограда, Кривого Рогу та інших міст також активно беруть участь в гуманітарних місіях, проводять соціальні проекти і акції.



Активну участь у русі «Жінки за мир» бере депутатка Дніпропетровської обласної ради Ганна Кондракова «Приємно відчувати себе частиною команди, де кожна з жінок - учасниць співтовариства вміє змінювати світ навколо себе. У своїх містах, селах, селищах, в спільнотах, в яких реалізує благодійні проекти, ініціативи, місії. «Жінки за мир» - це особлива організація, тому що кожна з жінок займається соціальними проектами за покликом душі, за власною ініціативою. Це свідомий вибір. Велика честь бути серед такої спільноти. В організації кожна людина або ініціативна команда - це рушійний елемент всього проекту. Це дуже відчувалося серед учасниць стратегічної сесії. Давалася взнаки сильна жіноча енергетика, сила, яка дає заряд позитивних змін для всієї країни».

Тетяна Чередник, депутатка Кам’янської міської ради (ОПЗЖ) говорить, що подбні зустрічі - це чудова платформа для обміну досвідом, нових знайомств, а також можливість заявити про себе. «Отримала заряд енергії, позитив і настрій на подальшу роботу. У планах якнайшвидше реалізувати намічені цілі на місцях, а також об'єднати якомога більше жінок, донести їм, розповісти про місію НП «Жінки за мир». Адже чим нас буде більше, тим ефективніше ми будемо, а значить разом все зможемо

Створити осередок організації «Жінки за мир» у Новомосковську планують депутатки міської ради Вікторія Єдаменко та Оксана Лук'янова (фракція ОПЗЖ). Наразі займаються соціальними проектами. 

«Допомагаємо багатодітним сім'ям, безхатькам, людям похилого віку. Не тільки фінансово, а й продуктами, і одягом. І будемо продовжувати. Є плани на квітень - допоможемо цим людям пройти медогляд. Є ініціатива спільно з головами ОСББ допомогти продуктами малозабезпеченим і одиноким літнім людям», - поділилася депутатка Новомосковської міськради Вікторія Єдаменко.

«У нас мільйон планів і сотні ідей! Шукаємо однодумців і помічників. Є проект «Тепле серце». Підтримуємо всіх, хто потребує допомоги: дітей, жінок, людей похилого віку та безхатьків. Ще хочемо організувати шкільний парламент і школи-лідерів. У планах запустити по місту челендж «Прибери своє подвір'я», - розповіла депутатка Новомосковської міськради Оксана Лук'янова.

Катерина Філатова,  директор КОНЗ «Іларіонівська ЗОШ 1-3 ступенів» Іларіонівської селищної ради, реалізує з колективом проекти благодійної допомоги, привчають дітей до добрих вчинків.

«Дуже приємно, що є такі люди, які допомагають, і їх багато. Ми теж проводимо благодійні акції. Наразі з ГО «Намисто» плануємо зробити квести, бізнес-школи. Серед жінок-лідерів ще раз зрозуміла, що ми рухаємося в правильному напрямку, що привчаємо дітей до благодійності,  добра, толерантності. Приємно, що люди з різних регіонів підтримують ці ідеї. Мета у нас єдина: мир, діти, допомога». 

Впевнена, що жінкам варто об’єднуватись, депутатка Павлоградскої міськради Вікторія Леонова-Щербак (фракція ОПЗЖ)

«Наша мета - творити добро, займатися благодійністю і отримувати від цього максимум позитиву. У нас вже є команда, в яку входять 50 жінок, давно працюємо. На 8 березня кожного року ми відправляємо гуманітарну допомогу жінкам «сірої» зони. На День Святого Миколая за підтримки мера Павлограда Анатолія Вершини відправили ​​посилки з дитячими продуктовими наборами в сіру зону. Хочемо, щоб до нас приєднувалися інші жінки, займалися благодійністю і допомагали людям  по всій країні». 

Темы: