Дніпро одне із небагатьох міст України де створенні умови для тренувань з баскетболу на візках

Дніпро одне із небагатьох міст України де є адаптований майданчик для тренувань з гри баскетболу на візках. Так 22 липня на території СДЮШОР №5 ім. М. І. Говорунова, що у місті Дніпро, відбулося відкрите тренування з баскетболу на візках збірної України Ігор Воїнів (Warrior Games). На початку відкритого тренування членів команди привітав голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Дніпро одне із небагатьох міст України де створенні умови для тренувань з баскетболу на візках
Президент баскетбольного клубу Дніпро Валерій Кондрат’єв розповів, що з 2014 року вони тісно взаємодіють з військовими.

«Нема нічого дивного, що саме у Дніпрі на базі спортивної школи відбуваються ці збори. Якщо б не воїни, то не наші діти і не професійні спортсмени не мали змоги проводити тут свій спортивний час. Тому коли з’явилася така можливість прийняти участь у цьому заході — ми з задоволенням його підтримали», - зауважив Валерій Кондрат’єв.

Майданчик у Дніпрі прилаштований для цього складного виду спорту. У школі ідеальне покриття, яке відповідає усім міжнародним стандартам. Тому при переміщенні на візках спортсмени не відчувають дискомфорту.

У кожній команді п’ять учасників, вони грають два тайми по 10 хвилин з перших п’яти хвилин. У кожного члена української збірної є один або кілька основних видів спорту, в баскетболі на візках вони демонструють досить високий результат і можуть претендувати на п’єдестал.

Відкрите тренування пройшло в рамках навчально-тренувальних зборів ветеранської збірної з баскетболу на візках, які проходять у Дніпрі з 19 по 29 липня.

Читайте також: Дніпропетровська обласна рада підготувала команді з баскетболу на візках збірної України Ігор Воїнів цікавий івент — стрибки з парашуту


Темы: