Наша мета — аби у дітей з‘явились мама, тато, любляча родина: «Фортеця добра» на Дніпропетровщині — це тимчасова інстанція

1 червня 2021 року на Дніпропетровщині відкрили вже другий Малий груповий будинок. Наразі це КЗ «Фортеця добра» у Петриківці. Доки діти будуть перебувати у ньому, громада та фахівці соціальної сфери шукатимуть для них родичів або нову родину: опікунів, усиновителів або прийомну сім'ю. Про це журналісту стало відомо на відкритті закладу.

Наша мета — аби у дітей з‘явились мама, тато, любляча родина: «Фортеця добра» на Дніпропетровщині — це тимчасова інстанція
Сам будинок розрахований на десятьох дітлахів, а також дев'ятьох наставників. Доки вихованцям шукатимуть нові родини вони житимуть в умовах максимально наближених до сімейних.


Піклуватися за дітлахами будуть не лише наставники, а і місцеві депутати. Саме вони взяли шефство над вихованцями закладу у Петриківщині. Вони будуть не лише приїздити у гості, а і допомагати фінансово.



Читайте також: Це гарна подія не тільки для громади, а і для усієї країни: Микола Лукашук про відкриття Малого групового будинку на Дніпропетровщині



Селищна голова Наталія Коваленко у свою чергу зазначає, що їх мета — аби у дітей з‘явились мама, тато, любляча родина: «Ми долучилися вже до доброустрою території, придбання обладнання та особистих речей. До цього залучилися і депутати громади. Вони взяли під опіку собі кожного із вихованців для забезпечення всім необхідним та спілкування».



Сам будинок зведений коштом державних субвенцій та обласного бюджету, а далі вже переданий у комунальну власність громади.



Наталія Коваленко виказала сподівання, що і на утримання будинку буде окрема державна субвенція. Депутати підтримали переформування обласних коштів на утримання закладу, але це досить велика сума і на рік становить понад три мільйона гривень. Ця сума на основні потреби, а додаткові кошти дозволили приділити більше уваги навчанню та мандрівкам.



Голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук запропонував депутатом селищної ради звертатися за допомогою у разі такої необхідності. Також незабаром у вихованців буде і свій шкільний автобус.
Темы: