Селищу Петриківка – 249 років!

Мальовничий куточок Дніпропетровщини, який славиться своєю історією, традиціями та, звісно ж, культурним надбанням, сьогодні святкує свій День народження. Про селище знають далеко за межами України завдяки його візитівці – петриківському розпису, який внесено до списку всесвітньої нематеріальної спадщини ЮНЕСКО. Про це повідомили в прес-службі Дніпропетровської обласної ради.

Селищу Петриківка – 249 років!
«Неповторний петриківський розпис – мистецтво, через яке майстри дбайливо передають любов до рідної землі. Наші пращури вірили, що в цих орнаментах криється сила, яка здатна захистити людей від бід та негараздів. Секрети унікального створення малюнку передаються від покоління до покоління протягом століть, і цей зв’язок допомагає нам берегти наші цінності, самобутність та національну культуру», – зазначив голова обласної ради Микола Лукашук.

Історія говорить, що селище завжди було вільним та незалежним. Місцем, де живуть працьовиті і талановиті люди. Петриківка – це перлина не лише Дніпропетровщини, але й всієї України, слава про яку навіки закарбована в національній пам’яті.

«Вітаю жителів Петриківки із визначною датою! Бажаю селищу та його мешканцям процвітання, стабільності, спокою та впевненості у завтрашньому дні. Нехай серця людей наповнюються гордістю за рідний край, доля буде щедрою, а плідна праця стане запорукою успішного та щасливого майбутнього. І щоб щастя, любов та достаток завжди жили у кожному домі і кожній родині!» – привітав мешканців Петриківки Микола Лукашук.
Темы: