Тиждень до Олімпійських ігор в Токіо 2020. Про підготовку спортсменів?

У п'ятницю, 16 липня, відбулась прес-конференція на тему «Тиждень до Олімпійських ігор в Токіо 2020. Про підготовку спортсменів?»

Тиждень до Олімпійських ігор в Токіо 2020. Про підготовку спортсменів?
У прес-конференції брали участь:
- Секретар постійної комісії обласної ради з питань сім'ї, молоді та спорту, директор КЗ «Дніпропетровська обласна школа вищої спортивної майстерності» Діна Міфтахутдінова;
- Директор «Дніпропетровського вищого училища фізичної культури» ДОР» Михайло Лельчицький;
- Виконавчий директор відділення НОК України в Дніпропетровській області Олександр Дювбаков.

Виконавчий директор відділення НОК України в Дніпропетровській області Олександр Дювбаков повідомив, що Дніпропетровщину на Олімпійських іграх в Токіо представлятимуть дев'ять спортсменів в п'яти видах спорту.

Original-3.jpg

За словами Олександра Дювбакова в цьому році, умови підготовки спортсменів на Олімпіаду були на найвищому рівні і з усім необхідним забезпечення. Це стало можливим завдяки підтримці з боку обласної влади, управління спорту та комунальних спортивних установ: «З 23 липня по 8 серпня в Токіо пройдуть Олімпійські ігри, в яких візьмуть участь 205 країн - це більше 12,5 тисяч спортсменів з усього світу. Україну представлять 157 учасників, які змагатимуться в 25 видах спорту і 30 дисциплінах. Дніпропетровщину представлять дев'ять спортсменів, які виступатимуть в наступних видах спорту - легка атлетика, плавання, великий теніс, бадмінтон і фехтування», - повідомив він.

Original-1.jpg

Секретар постійної комісії обласної ради з питань сім'ї, молоді та спорту, директор КЗ «Дніпропетровська обласна школа вищої спортивної майстерності» Діна Міфтахутдінова зазначила, що в цьому році керівництво області зробило акцент на розвиток фізичної культури і спорту:  «На четвертій сесії Дніпропетровської обласної ради за підтримки голови облради Миколи Лукашука і всього депутатського корпусу були внесені зміни до бюджету в рамках програми президента« Здорова Україна». За результатами було виділено три мільйони грн на заохочення спортсменів, чемпіонів та призерів Паралімпійських і олімпійських ігор», - зазначила вона.

Діна Міфтахутдінова поділилася, що підтримка керівництва області спортсменів приємна. Також вона висловила надію, що дана тенденція продовжитися і в подальшому.

Original-4.jpg

Директор «Дніпропетровського вищого училища фізичної культури» ДОР» Михайло Лельчицький вважає, що обласна влада і тренерський склад докладуть усіх зусиль, щоб наші учасники були в еліті світового спорту. Ми готуємо спортсменів - майбутніх олімпійців«Всі ми, доклали максимальних зусиль, щоб всі наші спортсмени гідно підготувалися до Олімпійських Ігор. Кожен вніс свій внесок в їх підготовку. У них було все, щоб добре підготуватися до змагань - обладнання, інвентар, навчально-тренувальні збори», - розповів він.

Михайло Лельчицький додав, що через тиждень настане складний період - час переживань, і ми всі разом будемо вболівати за наших випускників і вихованців.

Original-5.jpg

В сучасних умовах необхідно приділяти велику увагу спорту. Такої позиції дотримується секретар постійної комісії обласної ради з питань сім'ї, молоді та спорту, директор КЗ «Дніпропетровська обласна школа вищої спортивної майстерності» Діна Міфтахутдінова: «У Дніпропетровській області два роки тому була створена команда резервного спорту. Що вона дає? Це 40 ставок - дітей до 22 років, які не змогли з якихось причин потрапити в штатну команду збірної України. Область підтримує молоді таланти, а це 40 спортсменів з усіх олімпійських видів спорту. Вони працевлаштовані і отримують мінімальну заробітну плату. Ми тісно працюємо з обласним управлінням спорту, з облдержадміністрацією та обласною радою та депутатським корпусом. Після призначення Миколи Лукашука головою обласної ради, спорту приділяється величезна увага. Це і зустрічі, і підтримка і фінансування, і виділення коштів на щомісячні стипендії. На сьогоднішній день 29 спортсменів і тренерів щомісяця отримують стипендії в розмірі від 5-15 тисяч гривень. Дніпропетровщина підтримує нашу еліту протягом усього року», - розповіла вона.

Діна Міфтахутдінова зазначила, що спорт молодшає. До наступної Олімпіади молодь підросте і при такій підтримці буде результат.
Темы: