Україна вперше буде приймати участь у змаганнях з баскетболу на візках: тренування з цього напрямку відбулось у Дніпрі

22 липня на території СДЮШОР №5 ім. М. І. Говорунова, що у місті Дніпро, відбулося відкрите тренування з баскетболу на візках збірної України Ігор Воїнів (Warrior Games). На початку відкритого тренування членів команди привітав голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Україна вперше буде приймати участь у змаганнях з баскетболу на візках: тренування з цього напрямку відбулось у Дніпрі
Національна кординаторка Invictus Games Україна Оксана Горбач розповіла, що вперше Україна візьме участь у змаганнях на Іграх Воїнів (Warrior Games): “Це міжнародні змагання для учасників бойових дій, військовослужбовців чи ветеранів, які отримали поранення, травми чи захворювання виконуючи службові обовязки в зоні проведння бойових дій. Це один з найкращих та найбільших заходів для ветеранів. У нас деситиденне тренування з баскетболу на візках. Ми відчуваємо відповідальність. Ми вперше будемо виступати на візках на міждународній арені і представляти усю Україну у цьому виді спорта. Тому тренування для нас важливі. Ми надзвичайно раді, що цей навчально тренувальний збір відбувся за пітримки Дніпропетровскох обласної ради та Дніпропетровської облсної державної адміністрації.”



Оксана Горбач відзначила, що це окремий вид спорту з якого відбуваються тренування. На інших дисциплінах все відбувається індивідуально дома, або в межах обєднаних зборів.

Також вона відмітила, що спортивна реабілітація у всьму світі вважається для ветеранів одним з найкращих інструментів повернення до соціуму і звичного життя: "Спорт допомогає не тільки покращити фізичний стан, а і психологічний. Особливо важливо, коли це командні види спорту. Сьогодні у Дніпрі відбувається командне тренування з баскетболу на візках. До збірної увійшло 14 учасників з дуже високим рівнем мотивації. Особливо враховуючи те, що тренування відбуваються з тренеором, який проживає у США. Він тренує команду використовуючи сучасні технології”, - додала Оксана Горбач.



Правила гри з баскетболу на візках не відрізнються від звичної, а є лише відмінності по вимогам до умов майданчика. Також досить коштовними є візки на яких проходить гра. Так десять коштують 30 тисяч євро. Саме тому наразі мала кількість команд з цього напрямку спорту.

“Також великою проблемою є, що в Україні майже немає пристосованих баскетбольних майданчиків. У Дніпрі такий є і ми зараз на ньому проводимо тренування. Для гри у баскетбол на візках, поверхня майданчика має бути рівною. Бо стираються шини, які дуже тонкі. Кожна шина коштує 500 євро. Тому покриття має бути ідеальним. Це також зменшує травматичність учасників команди. Наразі в Україні пристосованих майданчиків для гри у баскетбол на візках можливо перерахувати на пальцях. Усього їх буде до 20. З яких один у Дніпрі і три у Києві”, - додала Оксана Горбач.
Темы: