Ще 13 шкільних автобусів отримали громади Дніпропетровщини (ФОТО)

Сьогодні ключі від нового транспорту вручили школам Мирівської, Петшотравенської, Губиниської, Магдалинівської, Піщанської, Вербківської, Троїцької, Юр’ївської, Васильківської, Іларіонівської, Межівської, Новопавлівської, Покровської територіальних громад. Про це повідомляє прес-служба Дніпропетровської облради.

Ще 13 шкільних автобусів отримали громади Дніпропетровщини (ФОТО)
Загалом шкільний автопарк області налічує 476 автобусів, які забезпечують підвезення понад 20 тис. учнів та педагогів.

!_IMG_5285.JPG

«Наразі із загальної кількості 175 автобусів вже мають термін експлуатації понад 10 років. Саме тому оновлення автопарку є надзвичайно необхідним для нашої області. На цей рік ми маємо офіційних звернень від громад на придбання 62 автобусів. З них 26 вже відправились на місця своєї роботи», - розповів голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

!_IMG_5127.JPG

Автобуси придбані на умовах співфінансування з місцевими бюджетами, загальна сума договорів складає більше 42 млн грн.

!_IMG_5248.JPG

«Вартість одного нового автобуса виробництва «Чернігівського Автозаводу» — 1 мільйон 647 тисяч 900 гривень. Він розрахований на 27 учнів і трьох супроводжуючих осіб. Всі транспортні засоби відповідають затвердженим стандартам для перевезення школярів», - повідомив Анатолій Коломоєць, голова постійної комісії обласної ради з питань науки, освіти, соціальної політики та праці.