Театр - це мистецтво, яке насправді виховує, готує до життя, трансформує на краще, - Організатор фестивалю «Імпреза над Дніпром»

З 28 по 31 травня 2021 року в Дніпрі відбудеться перший Всеукраїнський відкритий фестиваль театрального мистецтва аматорських дитячих і молодіжних колективів «Імпреза над Дніпром», присвячений 30-й річниці Незалежності України та Міжнародному дню захисту дітей.

Театр - це мистецтво, яке насправді виховує, готує до життя, трансформує на краще, - Організатор фестивалю «Імпреза над Дніпром»
Організаторами фестивалю стала громадська організація «Яскрава країна», Дніпровський Академічний Театр драми і комедії і Палац студентів ДНУ ім. О. Гончара за підтримки голови Дніпропетровської обласної ради Миколи Лукашука. Про це стало відомо на місці подій.

Організатор фестивалю Ольга Обласова додала, що театр - це мистецтво, яке насправді виховує, готує до життя, трансформує на краще. Тому важливо знаходити підтримку для проведення подібних заходів.

«Я вдячна за те, що ініціатива провести театральний фестиваль отримала підтримку і набула великих масштабів, ніж планувалося. Це був важкий рік для всіх творчих колективів - карантин вніс свої корективи. Однак зараз ми можемо зібрати їх на фестивалі. Учасники обіцяють порадувати глядачів будь-якого віку, адже готують як дитячі вистави, так і достатньо серйозну класичну і сучасну драматургію. Крім того, на глядачів чекає жанрове розмаїття: поруч з моноспектаклями, театр ляльок, а також виступ інклюзивного театру. Всі конкурсні спектаклі - на українській мові», - сказала Ольга Обласова.

Читайте також: 10 колективів з України, 14 вистав, близько 150 учасників: у Дніпрі відбудеться перший Всеукраїнський дитячий фестиваль театрального мистецтва

Ольга Обласова додала, що фестиваль буде вільний для глядачів, однак необхідно пройти попередню реєстрацію.
Темы: